abonneren

AVG gaat mobiele telefoons beveiligen

GRISOFT, de leverancier van AVG beveiligingssoftware, heeft de betaversie uitgebracht van zijn AVG Mobile Security. Het nieuwe beveiligingssysteem beschermt mobiele telefoons die op het Symbian UIQ 3.0 platform werken, o.a. de Sony Ericsson P990i, M600i en W950i toestellen. De Mobile Security beveiligingssoftware beschermt tegen sms-spam en mobiele virussen.
Het beschikt over geavanceerde eigenschappen zoals het aanleggen van een whitelist met vertrouwde bellers.

Het geschatte aantal mobiele virussen en bedreigingen van mobiele telefoons bedraagt 350 en neemt dagelijks toe. Volgens een recent gepubliceerd onderzoek[1], is het aantal virusaanvallen in de afgelopen 12 maanden vervijfvoudigd. Daarmee wordt 80% van alle mobiele gebruikers bedreigd. Duizenden mobiele toestellen zijn inmiddels het slachtoffer geworden, met uitval als resultaat of - nog erger - torenhoge rekeningen.

"Dit is ons eerste product voor mobiele telefoons, speciaal ontwikkeld om altijd een adequate beveiliging te bieden", zegt Larry Bridwell, Global Security Strategist bij GRISOFT. "Hackers hebben manieren gevonden om toegang te krijgen tot de data op mobiele telefoons; wij zijn er in geslaagd om de telefoons van onze klanten te beveiligingen. Wij willen AVG Mobile Security verder uitbouwen om beveiliging te bieden voor zoveel mogelijk mobiele telefoons."

Er komt een nieuwe AVG gebruikersgroep die als portal zal dienen voor de uitwisseling van ervaringen met de nieuwe software. AVG Mobile Security wordt continue van updates voorzien via een professioneel distributiesysteem van wereldwijd meer dan 10.000 high speed servers. Daardoor kan er snel gereageerd worden op nieuwe bedreigingen.

AVG Mobile Security bevindt zich momenteel in de BETA testfase en is gratis te downloaden op www.avg.com en met een registratie op de AVG BETA portal.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord