abonneren

Averlogic demonstreert hdmi via stopcontact

Averlogic heeft een leuke demonstratie op de Computex gegeven. Dankzij de powerline-techniek is het mogelijk om een hdmi-signaal via het stopcontact door het huis te versturen, net als de huidige powerline-oplossingen met het ethernetsignaal doen.De oplossing van Averlogic is vooral handig voor wie zijn hdmi-signalen over een grotere afstand dan 10 meter wil versturen. Op dit moment bestaat de oplossing uit twee doosjes, een zender en ontvanger. Er zijn drie hdmi-inputs en één output, zodat de oplossing ook als switch gebruikt kan worden.
De oplossing houdt de hdcp-encryptie intact en verstuurt de hdmi-signalen via het stopcontact van de zender naar de ontvanger. Eventueel kan het signaal ook over ethernet verstuurd worden. Dankzij drie ir-blasters kunnen home entertainment-apparaten op afstand bestuurd worden, zodat het mogelijk wordt in de slaapkamer te genieten van een blu-ray-filmpje die in de speler in de woonkamer zit.

Averlogic produceert niet voor retail, dus het wachten is nu op een fabrikant die deze oplossing op de markt wil brengen.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie