abonneren

Australië wil vanaf 2011 flatscreen-tv's verbieden

Australië wil niet alleen de walvis redden maar ook het gehele Zuidpoolgebied. De Australische regering is met een wetsvoorstel gekomen die vanaf 2011 alle energieverslindende flatscreen-televisies - zowel plasma, LCD als TFT - verbiedt.De Australische regering is tot het wetsvoorstel gekomen nadat uit een onderzoek bleek dat energie-inefficiënte apparaten als plasma- en LCD-televisies populairder worden. Hoe groter en beter het beeldscherm is, hoe meer energie het verbruikt. En Australië wil juist dat zijn bevolking minder energie verbruikt.

Tussen dit jaar en 2011 gaat de Australische regering een nieuw waarderingssysteem invoeren waardoor de consument kan zien hoeveel energie een televisie verbruikt. De Australische regering hoopt dat consumenten hierdoor meer energie-efficiënte televisies gaan kopen. De regering gaat ook limieten bepalen waarbinnen het maximale en minimale energieverbruik van een televisie moet blijven.

Volgens de Australia Broadcasting Company (ABC) zal het merendeel van de HDTV's niet aan de eisen van het nieuwe system voldoen. Zij zullen dus allemaal per 2011 verboden worden. Tim O' Keefe, coördinator bij het Australian Digital Suppliers Industry Forum vindt dat de richtlijnen onredelijk zijn. Televisiefabrikanten kunnen nooit televisies die aan de richtlijnen voldoen bouwen voordat het systeem in werking treedt.

Tegen 2011 moeten de televisiefabrikanten zijn overgestapt van plasma en LCD naar minder energieverslindende technologieën als SED TV en OLED TV. Maar op dit moment verwarmt u nog de aarde zo gauw u uw flatscreen-tv aanzet.


Bron: ABC News

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord