abonneren

Australië vecht via YouTube tegen Japanse walvisvangst

Australië gebruikt het internet om de jacht op walvissen in het Zuidpoolgebied tegen te gaan. De Australische minister van Milieu is een campagne gestart op de videodienst YouTube die probeert om Japanse kinderen het idee bij te brengen dat walvissen niet opgegeten maar juist beschermd moeten worden."Kun je je voorstellen hoe het leven op aarde er uit ziet zonder deze magnifieke dieren?
Honderden jaren van walvisvangst hebben ervoor gezorgd dat ze bijna zijn uitgestorven" zegt de Australische minister van Milieu Malcolm Turnbull in de videoboodschap die in het Japanse is ondertiteld.

Japan gaat aankomende zomer voor de eerste keer in het Zuidpoolgebied op 50 bultrugwalvissen jagen. In de zomermaanden migreren de gigantische dieren langs de Australische kust. Japan is ook van plan om 935 dwergvinvissen te vangen voor "wetenschappelijk onderzoek". De Japanse vloot walvisjagers is recentelijk uitgebreid met een nieuwe boot.

Japan is zo overtuigd van zijn eigen gelijk en zijn recht op het doden van walvissen dat het alle landen die tegen zijn, heeft uitgedaagd om een rechtszaak aan te spannen bij het Internationale Gerechtshof in Den Haag. Turnbull wil de strijd tegen de Japanse walvisangst niet voeren via de rechtszaal, maar via de publieke opinie.

Australie staat niet alleen in zijn strijd tegen de Japanse walvisvangst. Ook Greenpeace komt met een video waarin de organisatie probeert om de Japanse opinie te beïnvloeden. Uit recente studies blijkt dat steeds minder Japanners walvisvlees eten.


Website
: www.youtube.com/DeptEnvironment

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: