abonneren

Augmented reality vanaf iPhone OS 3.1

Apple komt in september met het iPhone OS 3.1, de eerste update op de populaire 3.0-firmware. De meest interessante verbetering is de ondersteuning van augmented reality. Applicaties die hiervan gebruik maken worden nu nog afgewezen, maar Apple heeft de ontwikkelaars om geduld gevraagd.Augmented reality biedt enorm veel nieuwe mogelijkheden. De bekendste (afgekeurde) iPhone-applicatie die hiervan gebruik maakt is Nearest Tube: de omgeving is in beeld te zien (een live camerabeeld), maar daar overheen zet de applicatie informatie over de dichtstbijzijnde (Londense) metrostations.
Een andere voorbeeldapplicatie: richt de camera op een persoon en de iPhone zoekt op van welke sociale netwerken deze persoon lid is.

Vanaf september worden deze applicaties toegestaan in de App Store. Op dit moment gebruiken de applicaties nog ongedocumenteerde code, iets dat niet toegestaan is volgens de regels van Apple, maar vanaf OS 3.1 komen er een aantal nieuwe api's bij die dit soort programma's mogelijk maken.

Nearest Tube

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord