abonneren

AT&T ontwikkelt identificatiesysteem illegale media

AT&T werkt samen met platenmaatschappijen en filmstudio's aan een nieuwe technologie die het mogelijk moet maken illegale (piraat)kopie├źn van films en muziek te herkennen. Met de technologie moet verspreiding via het internet voorkomen kunnen worden.AT&T wordt daarmee de eerste internetprovider die een expliciete poging doet om illegale content van het netwerk te weren.
Ook is het vrij uniek dat de herkenning op de netwerklaag plaatsvindt, in plaats van bij websites. Mocht AT&T de techniek daadwerkelijk inzetten, dan zal dit flinke privacyissues tot gevolg hebben. AT&T zou zich dan namelijk de rol van politieagent aanmeten en bepalen wat wel en niet over het netwerk mag.

AT&T hoopt met de techniek goede sier te maken bij de labels en studio's. Het bedrijf denkt dat als het een 'copyright'-veilig netwerk aan kan bieden, het exclusieve partner in een hoop deals kan worden. Critici zijn sceptisch en verwachten niet dat het mogelijk zal zijn een waterdicht systeem te ontwikkelen. Daarnaast impliceert de techniek dat AT&T elk bitje aan data gaat inspecteren, wat een Big Brother-achtig beeld oproept. De vraag is dus of consumenten uberhaupt akkoord zullen gaan met een dergelijk beleid.

Volgens AT&T heeft de normale gebruiker niets te vrezen. AT&T wil alleen herhaaldelijke overtreders aanpakken en is niet van plan buiten de huidige wetten te treden bij het opsporen van de overtreders.

Digital Trends

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: