abonneren

AT&T en Apple staan voip over 3G toe op de iPhone

Amerikaanse telefoonmaatschappeij AT&T en Apple laten eindelijk hun bezwaren varen tegen het telefoneren met de iPhone via voip over het 3G-netwerk. Dit opent de weg tot het gebruik van Skype en andere voip-diensten.Voip-telefonie was al mogelijk met de iPhone via wifi. Via het 3G-netwerk werdvoip-telefonietot nu toe door AT&T en Apple geweerd, met als argument dat het netwerk daardoor overbelast zou kunnen worden. Critici denken eerder dat een terugval in inkomsten uit gesprekskosten de reden is.

Apple gaat nu de toelatingscriteria voor de App Store aanpassen, zodat de benodigde toepassingen binnenkort verkrijgbaar zullen zijn. Deze strategiewijziging wordt toegejuicht door zowel Skype als Apple.

In Nederland is voip-telefonie naar eigen zeggen door T-mobile nooit geweerd. Nog niet bekend is hoe het met Googles Voice zal aflopen. Deze applicatie werd door Apple geweerd, omdat het goedkeuringsproces volgens Apple nog niet was afgerond.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord