abonneren

AT&T blokkeert populair webforum

AT&T heeft zich de woede van forumgebruikers op de hals gehaald, door korte tijd de populaire site 4chan te blokkeren. De precieze reden voor de blokkade is nog onduidelijk, maar inmiddels is de toegang weer hersteld.AT&T is één van de grootste breedbandproviders van Amerika. De provider claimt de beheerders van 4chan gevraagd te hebben een aantal aanpassingen aan de site door te voeren. Toen 4chan aan dit verzoek geen gehoor gaf, blokkeerde AT&T delen van de forumsite. De bezoekers van 4chan zijn woedend over deze vorm van censuur en beraden zich nu over tegenacties.
De site staat bekend als populaire plek om afbeeldingen (waaronder manga en porno) uit te wisselen, maar ook vanwege de massale gecoördineerde aanvallen die bezoekers op andere websites houden.

De blokkade is een goed voorbeeld van het nut van de discussie over netwerkneutraliteit. Voorstanders van netwerkneutraliteit willen dat providers alleen fungeren als doorgeefluik van internetgegevens en zich niet bemoeien (en ook niet verantwoordelijk zijn) voor de inhoud. Tegenstanders, waaronder voornamelijk de providers zelf, willen hun eigen diensten voorrang geven boven die van de concurrentie. Ook censuur en het blokkeren van bepaalde soorten internetverkeer (zoals torrents) zouden redenen zijn tegen dit voorstel te stemmen.

nu.nl

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: