abonneren

Atom (nog) geen succes in tabletmarkt

Intel heeft een flinke zak geld gestoken in de ontwikkeling van system-on-chips (SoC) voor mobiele apparaten. Het resultaat is onder andere de Atom, maar deze chip lijkt niet echt aan te slaan buiten het netbooksegment.Intel wil de Atom-processor niet alleen in netbooks en nettops zien, maar hoopt dat de chip ook gebruikt gaat worden in tablets en smartphones.
Toch lijken de fabrikanten zelf niet echt overtuigd van Intel's Atom. Ze kiezen liever voor een ARM-processor, die niet alleen goedkoper is maar ook minder stroom verbruikt. Daarnaast is het een peuleschil om het gratis Android-besturingssysteem op een ARM-chip te draaien.

Toch praat Intel met een aantal Taiwanese pc-fabrikanten om Atom-tablets in de markt te krijgen. Op het Intel Developer Forum 2010 (IDF 2010) moeten de eerste engineering samples te zien zijn, al blijft het de vraag of deze de weg naar de winkel daadwerkelijk weten te vinden.

Een probleem voor Intel is dat de nieuwe Atom Z600 (codenaam Moorestown) geen ondersteuning biedt voor Windows en dus alleen draait op een x86-variant van Android of MeeGo. Later dit jaar verschijnen pas nieuwe energiezuinige Atoms die wél met Windows samenwerken.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie