abonneren

Atom mag voortaan in netbooks groter dan 10 inch

Tot voor kort stond Intel het fabrikanten niet toe Atom-netbooks te maken met een scherm groter dan 10 inch. Inmiddels heeft het bedrijf zijn mening iets bijgedraaid: dit soort producten zijn nu wel toegestaan, maar Intel zal geen kapitaalondersteuning geven bij het ontwikkelen ervan.Maak een netbook met een scherm groter dan 10 inch en Intel verleent geen 'market development fund money'. Zo staat het er op dit moment voor.
Deze kapitaalondersteuning van Intel is bedoeld voor fabrikanten om het makkelijker te maken een product te verkopen.

Meerdere fabrikanten, waaronder MSI en Asus, hebben interesse in netbooks groter dan 10 inch. Op de CES waren al een 12-inch netbook van Asus en een 13-inch netbook van MSI te zien. Het lijkt er dus op dat deze producten ook echt in de winkel terecht gaan komen. Het is duidelijk dat Intel hier niet echt blij mee is; de verkopen van deze grotere netbooks zullen de verkoop van ultraportables kannibaliseren. Het is ook maar de vraag hoe de aandeelhouders van Intel op deze ontwikkelingen gaan reageren.

Tegelijkertijd is er wat nieuws bekend over de volgende Atom-processor. Deze zal nog steeds singlecore zijn, maar maakt gebruik van een MCM (multi chip module)-architectuur om alle componenten in één chip onder te brengen. De architectuur zal nog steeds 45 nanometer zijn. De volgende Atom wordt na het derde kwartaal 2009 verwacht.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie