abonneren

ATI's geheime wapen: codenaam Trillian

ATI is van plan binnen enkele weken zijn geheime wapen op de markt te zetten: codenaam Trillian. Het gaat om een HD 5870-kaart met Eyefinity-techniek, dus waarmee zes monitoren tegelijkertijd kunnen worden aangestuurd.ATI wil de strijd met Fermi (GeForce GTX 400-serie) niet zozeer aangaan op prestaties, maar op functionaliteit. Eyefinity speelt daarbij een grote rol.
De techniek maakt het mogelijk zonder teveel moeite meerdere displays aan te sluiten. De HD 5870 Eyefinity 6 gaat er zes ondersteunen. Met de specificaties is sowieso weinig mis: we tellen 1600 stream processors (op 850 MHz) en 2 GB aan gddr5-geheugen (op 4,8 GHz). De connectors zijn van het mini-displayport-type, maar zijn met speciale dongles ook geschikt voor displayport, dvi en vga. ATI wil de Eyefinity voor minder dan $500 in de markt zetten.

Eyefinity komt vooral goed tot zijn recht met monitoren die een zo klein mogelijke bezel (schermrand) hebben. Erg veel monitoren met een dunne bezel zijn er niet, maar volgens ATI zal vooral Samung hier verandering in brengen. De Eyefinity-techniek kan ook prima overweg met 3D-beelden, waardoor het in theorie mogelijk is in 3D te gamen op 3 x 2 monitoren.

X-bit Labs

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie