abonneren

ATI verschuift introductie R600 naar mei

ATI's R600 zal waarschijnlijk pas in mei worden getoond. De reden voor het uitstel moet gezocht worden in 'prestatieproblemen' en problemen met het gddr4-geheugen. Of het hier gaat om de levering ervan, of problemen met de implementatie, is niet bekend.De R600 had oorspronkelijk afgelopen november al klaar moeten zijn.
Uitstel na uitstel volgde, waarna de officiële introductie eindelijk rond 14 maart gepland stond. Deze is enkele weken geleden op het laatste moment afgeblazen en staat dus nu voor mei op de planning. Wel moeten er al eerder samples in omloop komen, zo rond 22 maart. Deze samples werken dan met 512 MB aan gddr3-geheugen in plaats van 1 GB aan gddr4-geheugen.

Ook doen de geruchten de ronde dat ATI de R600 niet voldoende vindt presteren. ATI wil met de R600 de nVidia GeForce 8800 in het stof laten bijten, maar door het continue uitstel lijkt het gat niet zo groot als ATI hoopt. Het zou dus kunnen dat de R600 uitgesteld is, zodat ATI nog de kans krijgt verbeteringen aan te brengen.

Tweakers

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie