abonneren

ATI HD 5970 in november, nVidia Fermi in december

AMD werkt samen met zijn partners aan een dual-gpu-kaart, codenaam Hemlock. Deze kaart zou eind november als Radeon HD 5970 op de markt moeten komen. Ook komt er een HD 5950, maar dit zal geen dual-gpu-kaart worden. In december wil nVidia deze kaarten omverblazen met de Fermi.De Radeon HD 5970 schijnt al bij partners te circuleren en omdat AMD niet tegen problemen aan is gelopen lijkt een introductie niet ver weg.
Hoe lang de kaart zichzelf de snelste ter wereld mag noemen hangt af van nVidia, die naar eigen zeggen op het punt staat Fermi te introduceren. Deze high-end kaart zou in december al op de markt moeten komen, al zetten wij hier onze vraagtekens bij.

Naast de dual-gpu Radeon HD 5970 gaat AMD nog een tweede kaart in de 5900-serie introduceren. Tegen de verwachting in wordt dit geen dual-gpu-kaart; de Radeon HD 5950 wordt een speciale uitvoering van de huidige HD 5870. Deze laatste is uitgerust met drie displayport-poorten, de HD 5950 zal straks over zes van deze poorten beschikken.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie