abonneren

ATI erkent tekortkomingen R600

ATI is zich terdege bewust dat de R600 (Radeon HD 2900 XT) téveel stroom verbruikt, té warm wordt en dat de texture-prestaties ondermaats zijn. Daarom werkt het bedrijf hard aan twee opvolgers, codenamen R650 en R700. Vooral de R650 zou al op korte termijn gereed moeten zijn.Met de R650 krijgt de R600 sowieso een schaalverkleining naar 65 nanometer.
Ook is er onder de motorkap het één en ander verbeterd. Zo zal de R650 véél meer texture-kracht hebben dan zijn voorganger. Door het gebruik van gddr4 en de verkleining naar 65 nanometer kunnen ook de kloksnelheden opgevoerd worden. De R650 wordt uiterlijk september verwacht, alhoewel ATI/AMD er bekend om staat dat deadlines niet gehaald worden. De R650 zal waarschijnlijk door het leven gaan als de Radeon HD 2950 XT.

In de eerste helft van 2008 moet de R650 opgevolgd worden door de R700. Deze chip is gemaakt op 55 nanometer, weer een stap kleiner dan 65 nanometer. Het interessante aan de R700 is dat het een 'multicore' design zal hebben, of in AMD-termen een 'Multi Core Unified Architecture'. De R700 zal ook ondersteuning bieden voor DirectX 10.1, de eerste grote update voor DirectX 10. Deze nieuwe versie zal flink meer gebruik maken van een techniek genaamd tesselation, waar ATI érg goed in is. Overigens is de verwachting dat we tesselation niet voor eind 2008 in spellen terugzien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord