abonneren

ATI-driver rept over Radeon HD 5900-model

Het lijkt erop dat ATI een tweetal kaarten zal introduceren die het boven de Radeon HD 5870 zal positioneren. De twee kaarten zijn opgedoken in een OpenCL betadriver van ATI. Een forumlid van Beyond3D deed de ontdekking.De nieuwe kaartenhebben de driveraanduiding 689C en 689D. De huidige Radeon HD 5800-serie draagt de aanduiding 6888 en 6889. Normaliter hebben kaarten die op eenzelfde chip gebaseerd zijn een vrijwel identieke aanduiding; de eerste drie tekens staan voor de gpu-familie en de laatste voor de individuele gpu.
Volgens deze redenatie deelt de Radeon HD 5800-serie (688x) niet dezelfde chip als de Radeon HD 5900 (689x).

Toch lijkt het vreemd dat ATI een compleet nieuwe chip gereed zou hebben zonder dat hier details over uitgelekt zijn. Het lijkt logischer dat de Radeon HD 5900 bestaat uit dual-gpu-modellen. ATI zou een Radeon HD 5870 X2 kunnen introduceren als de Radeon HD 5970 en een Radeon HD 5850 X2 als een Radeon HD 5950. Hopelijk krijgen we binnenkort meer duidelijkheid over deze nieuwe serie.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord