abonneren

ATI doet physics via Asymmetric Physics Processing

ATI heeft meer specificaties vrijgegeven van hoe ze physicsberekeningen denken te gaan uitvoeren via de grafische kaart. Tot voor kort was niet meer bekend dan dat er drie Radeon-kaarten nodig waren, twee voor rendering (in Crossfire) en één voor Physics.ATI noemde deze setup Triple Play, maar weigerde dieper op de details in te gaan.
Inmiddels is bekend dat drie kaarten géén vereiste zijn voor Asymmetric Physics Processing, de techniek werkt ook met twee Radeon-kaarten. Eén Radeon dient dan als gpu, een tweede Radeon als physics processor. Wanneer er drie Radeons geplaatst worden dan worden er twee via Crossfire gekoppeld als gpu, wat de grafische renderingmogelijkheden verbetert.

ATI zegt ook dat het niet nodig is dat de kaart die de physics op zich neemt, gelijk is aan de andere Radeon-kaart(en). De kaart mag best minder krachtig zijn, zodat gebruikers hun oude grafische kaarten niet meteen de deur uit hoeven te doen. Vooralsnog is APP alleen mogelijk op de huidige Crossfire Xpress 3200 en de toekomstige AMD 580X en RD790. Of de Intel 975X en P965 ook APP gaan ondersteunen is niet bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord