abonneren

Atari-oprichter voorspelt mislukking Playstation 3

Nolan Bushnell, de oprichter van Atari en eén van de bekendste mensen in de videogamesindustrie, denkt dat de kans groot is dat de PS3 een mislukking wordt. Niet de specificaties of het constante uitstellen van de console zullen de redenen zijn dat de PS3 het niet haalt, maar omdat de ontwikkeltools voor de console achterhaald zijn en de PS3 te duur is voor de meeste consumenten. Bushnell deed zijn voorstelling in een interview met Red Herring. Aan Bushnell werd gevraagd wat zijn mening is over de huidige staat van de videogamesindustrie.
Bushnell is geïnteresseerd in de Wii van Nintendo en hij verwacht dat deze console een andere groep gamers zal aantrekken dan de Nintendo’s huidige groep hardcore gebruikers. Ook Microsofts online videodienst Xbox Live viel bij Bushnell in goede aarde. Hij verwacht dat Xbox Live het entertainmentplatform zal worden dat onze huiskamers gaat veroveren.

Bushnell was een stuk minder positief over Sony’s Playstation 3. Het was altijd al lastig voor gamesontwikkelaars om samen te werken met Sony, maar door het gigantische aantal PS2-gebruikers kon Sony voorheen wegkomen met zijn arrogantie en wispelturigheid. De ontwikkeltools voor de Playstation waren ook altijd al slecht, zeker nu ze vergeleken worden met de goede ontwikkeltools voor de Xbox 360.

Bushnell denkt dat een externe ontwikkelaar wel gek moet zijn wil deze games gaan ontwikkelen voor alleen de PS3 en niet de Xbox 360. Bushnell is van mening dat gamers zich niet laten overtuigen door de kracht van de hardware, maar door de software die voor de console beschikbaar is.


Bron: interview Red Herring

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord