abonneren

Asus wil Apple verslaan

Asustek Computer is van plan producten te verkopen die mooier en beter zijn dan die van concurrent Apple. Dat zijn de woorden van vice-voorzitter Jonathan Tsang in een interview met de New York Times. Asustek Computer is één van de grootste it-bedrijven ter wereld.Asustek Computer dekt onder het Asus-merk vrijwel de gehele markt af, van high-end tot budget (Asus Eee PC). Nu Asus een bekende merknaam geworden is, denkt Asustek Computer dat het tijd wordt voor de volgende fase: beter worden dan Apple.

Dat Asus al op de goede weg is met stijlvolle producten, lijdt geen twijfel. Zo verkoopt het bedrijf laptops met bamboe- of leren afwerking. Het grote nadeel van Asus is dat het zelf geen software maakt en dus afhankelijk is van Microsoft (of Linux-distributies). Toch denkt Asus dat hun producten hier niet onder lijden.

Asus is nu vooral van plan producten in de markt te zetten waar niemand eerder aan gedacht heeft. Daartoe is het bedrijf een innige samenwerking aangegaan met Intel. Op de website WePC.com kunnen mensen hun eigen pc-ontwerpen indienen, waardoor duidelijk wordt wat mensen nu eigenlijk willen of verwachten van hun pc.

Of Asus deze innovatie ook in verkoopaantallen om weet te zetten moet nog blijken. Het bedrijf wordt voorbijgestreefd door Acer Group, die géén unieke producten verkoopt, maar zich vooral richt op prijs/kwaliteit en het goed onderhouden van het kanaal. Asus denkt echter de achterstand op Acer eveneens in te kunnen lopen.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie