abonneren

Asus U36 ultradun notebook

Asus introduceert met de U36 een ultradun notebook, dat naar eigen zeggen het dunste notebook ter wereld is, met een volwaardige Intel Core i3- of i5-processor.De Asus U36 is 19 mm dik en is daarmee net zo dun als de MacBook Air, en op zijn dikst met 25 mm net zo dik als deToshiba Portégé R700.
Bijzonder is inderdaad dat binnen deze dikte plaats is voor een Intel Core i3 of Core i5 processor die op de standaard spanning draait, dus niet een ULV (ultra low voltage)-versie. De MacBook Air moet het nog doen met Core 2 processoren uit de vorige generatie Intel notebookprocessoren. De Toshiba gebruikt wel een Core i3 of zelfs een Core i7, dus of Asus deze claim waar maakt, is de vraag. Alle drie hebben ze een 13 inch lcd-scherm.

Samen met de Nvidia Optimus grafische kaart belooft de moderne Intel-processor goede prestaties en dankzij het automatisch uitschakelen van de grafische kaart als die niet nodig is, een laag energiegebruik. Asus specificeert dan ook een werktijd van 10 uur op een volle acculading. Afhankelijk van de uitvoering weegt de U36 ca. 1,4 kg. De U36 heeft een strak uiterlijk en komt in een zilvergrijze of zwarte uitvoering. De Asus U36 zal begin volgend jaar verschijnen en ongeveer € 850 kosten.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: