abonneren

Asus trekt Eee-merk door naar andere producten

Na de Asus Eee-pc, komen er straks ook andere producten in de Eee-lijn. De Eee-pc is de enorm goedkope, kleine laptop die Asus met veel succes op de markt gezet heeft. Een nieuwe Eee-pc met groter scherm staat nu op stapel, eveneens als desktops en lcd-tv's met het Eee-logo.De eerste desktopcomputer in de Eee-lijn gaat de E-DT heten en moet in april/mei al gereed zijn. De eerste generatie E-DT krijgt een Intel Celeron-processor, latere generaties zullen worden voorzien van superzuinige Intel Diamondville-processoren.
Voor de E-DT wil Asus zoveel mogelijk gebruik maken van componenten uit de Eee-laptop. De E-DT moet $199 gaan kosten.

Ook komt er een all-in-one monitor/pc, die lijkt op de Apple iMac. Deze krijgt een 19" of 21" monitor en ingebouwde tv-tuner mee. Ook hier zijn de interne componenten gelijk aan de Eee/E-DT. De prijs die Asus in gedachten heeft is $499. Dat is flink veel minder dan concurrerende producten. De zogeheten E-Monitor komt niet voor september op de markt.

Als laatste komt Asus met een E-TV, een 42" lcd-hdtv met een geïntegreerde E-DT-module. De E-TV moet slechts $200 meer kosten dan concurrerende lcd-tv's, maar daarvoor wel een complete computerervaring bieden. Ook hier wordt gedacht aan een introductie in september.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: