abonneren

Asus rivalen voor de iPad komen in juni

De met veel speculaties omgeven alternatieven voor Apple's iPad van notebook fabrikant Asus zijn onderweg. Asus zal de komende maanden verschillende nieuwe tablet-pc's introduceren.
Dit nieuws komt een paar dagen voordat Apple zijn iPads aan de Amerikaanse fans aflevert.

Een interview met Forbes zegt Asus topman Jonney Shih, dat Asus de komende maanden in ieder geval twee nieuwe tablets zal introduceren. Deze introductie zal plaatsvinden op de elektronicabeurs Computex in Taiwan komende maand juni.

Volgens Shih zijn netbook's de beste combinatie voor persoonlijk gebruik en cloud computing. Daarnaast ziet hij ruimte voor zoiets als een tablet- of een slate-pc tussen de netbooks, smartphones en e-readers.

In tegenstelling tot de Apple aanhangers zal Asus zich aansluiten bij de aanhangers van meer open technologieën als die van Microsoft en Google. Een van de Asus tablets zal op het Android-platform draaien de andere op Microsofts Windows. Volgens Shih zal de beschikbaarheid van content een belangrijke rol spelen in het succes van de tablets. Vooral voor de Google Tablet zal er veel content beschikbaar komen.

Via: TechRadar

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: