abonneren

Asus maakt Eee PC 900 stuk goedkoper

Wie in Amerika een Eee PC 900 koopt, krijgt vanaf vandaag $100 terug van Asus. Deze verkapte prijsverlaging lijkt een reactie te zijn op de stortvloed aan concurrenten die nu met (goedkoper geprijsde) subnotebooks op de markt komen.In Amerika kost de Eee PC 900 officieel nog $549, zowel voor het Windows XP- als Linux-model, maar alle retailers geven inmiddels een tegoed van $100 zodat de prijs van de subnotebook op $449 uitkomt.
Dit heeft vooral te maken met de prijs van de MSI Wind: deze concurrent wordt voor $499 verkocht met Windows XP en voor $399 met Linux.

Asus heeft ook maar meteen een nieuw Eee PC 900-model geïntroduceerd. De 20 GB-schijf van het Linux-model is vervangen door een 16 GB-schijf en de prijs is met $399 uiterst competetief. Daarnaast is de Eee PC 901, voorzien van Intel's nieuwe Atom-processor, vanaf vandaag ook op voorraad in Amerika. Hiervoor moet echter wat meer neergelegd worden: $599. Wanneer de Eee PC 901 naar Nederland komt en of we ook kunnen profiteren van de prijsverlagingen is niet bekend.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie