abonneren

Asus kondigt opvolger Zenwatch aan

Asus heeft de opvolger van de Zenwatch aangetoond. De Zenwatch 2 kan onder andere een smartphone opladen, en heeft een aparte knop aan de zijkant waaraan extra acties kunnen worden gekoppeld.
Het gaat om de Zenwatch 2, de opvolger van de onlangs in Nederland verschenen Zenwatch.

Groot en klein

De nieuwe smartwatch komt in 2 varianten beschikbaar: Aan de ene kant met een bandje van 18 mm, en met een van 22 mm. Die komen bovendien in 3 kleuren beschikbaar: Zilver, grijs, en goud-roze.

Chique uiterlijk

Net als bij de originele Zenwatch richt Asus zich voor het belangrijkste gedeelte op de stijl van het horloge. De eerdere smartwatch zag er al bijzonder chique uit, zoals we in onze review al lieten zien. Het bedrijf laat echter niet veel los over de specificaties van onder andere de accuduur, het scherm, en de processor, die we juist in de originele Zenwatch wat tegen vonden vallen.

Opladen van telefoon

Wel is het horloge opnieuw waterbestendig, maar de belangrijkste feature is dat het horloge een smartphone kan opladen wanneer die leeg is. Hoe dat werkt, wil Asus nog niet zeggen. Wellicht gaat het daarbij om een usb-C-aansluiting, maar dat is nog niet bekend.

Eigen apps

Asus heeft bovendien een aantal nieuwe apps gemaakt die het horloge anders moeten maken dan de meeste Android Wear-concurrenten. Zo komt er onder andere een app waarmee gebruikers hun eigen watch faces kunnen maken. Wanneer het horloge wordt uitgebracht, en hoeveel het gaat kosten, is nog niet bekend.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Asus Zenwatch, Zenwatch

Laatste reactie