abonneren

ASUS komt met HD-netbook EeeBox PC B208

Netbooks zijn een groot succes. De ultrakleine laptops zijn makkelijk mee te nemen en zeer betaalbaar. Het is dan ook niet raar dat consumenten massaal de kleine notebookjes kopen. Fabrikanten stoppende goedkope hardware ook in desktop-pc's, die speciaal bedoeld zijn voor gebruikers die weinige eisen stellen aan hun thuiscomputer.

Nettop systemen - zoals deze combinaties van netbook rn desktop-pc worden genoemd - zijn nog niet een groot succes onder consumenten. Een goed geconfigureerde nettop is misschien niet geschikt voor standaard pc-taken, maar wel om dienst te doen als een Home Theater PC (HTPC). Maar wil een nettop dienst doen als een media-pc dan moet deze wel HD-content kunnen afspelen. ASUS komt met een nieuwe netbook, de EeeBox PC B208, die HD-mogelijkheden heeft.

ASUS heeft op zijn website een aantal specificaties van de EeeBox PC B208 bekendgemaakt. De B208 draait op een Intel Atom 330 CPU en komt met 2GB aan RAM. Op de netbook draait Windows Vista Home Basic in plaats van Windows XP. De B208 heeft een harde schijf van 160GB of van 320GB. De grafische kaart is een ATI Radeon HD 4530. De netbook heeft WiFi, Bluetooth en een geheugenkaartlezer. Output is HDMI en met een adapter DVI-D. De B208 heeft tevens een S/PDIF-uitgang. Bij de B208 zit een multimedia-afstandsbediening, zodat de HTPC vanaf de bank is te bedienen.

Volgens ASUS verbruikt de B208 maar 36-watt en produceert het 26dB aan ruis. De B208 zal rond de $500 kosten.


Bron: EnGadget

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: