abonneren

Asus introduceert netbook met dvd-drive

Asus is van plan een nieuwe Eee PC te introduceren. Dit nieuwe model heeft een ingebouwde dvd-drive, iets dat we tot nu toe niet eerder gezien hebben bij netbooks. Het zou gaan om de Eee PC 1004DN, die voor midden april op de planning staat.Asus heeft verklapt dat de Eee PC 1004DN gebouwd is rondom een Atom N280 (1,66 GHz), de nieuwe GN40-chipset en een 120GB-harde schijf. Zoals het typenummer al verklapt gaat het hier om een netbook met 10-inch scherm.
Welke optische drive Asus gebruikt is niet bekend, maar wel is duidelijk dat het om een dvd-brander met ondersteuning voor dvd-ram gaat.

De 1004DN is ook in andere opzichten een vreemde eend in de bijt. Zo lezen we op het specificatielijstje dat de netbook optioneel verkrijgbaar is met een fingerprintreader en dat zelfs ExpressCard ondersteund wordt. De rest van de specificaties (waaronder 802.11n en bluetooth 2.1) zijn minder spannend, maar zeker niet verkeerd. 

Stiekem is Asus overigens niet de eerste fabrikant die een dvd-drive in een netbook zou stoppen. Het Japanse Kohjinsha heeft de SX-lijn, maar deze is buiten Japan niet verkrijgbaar. JVC heeft een mobiel mini-notebookje met dvd-drive, maar dit is geen netbook.

Het nadeel van het integreren van een dvd-drive is de toename in gewicht (1,45 kg) en omvang van de netbook. Prijs en beschikbaarheid van de 1004DN zijn nog niet bekendgemaakt.

CD Freaks

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie