abonneren

Asus introduceert moederborden voor high-end htpc's

Asus heeft een nieuwe moederbordreeks opgezet: de Absolute Pitch Hi-Fi. Moederborden in deze reeks worden gericht op hifi-fanaten die een goede htpc willen bouwen. Er zullen bij aanvang twee moederborden beschikbaar zijn, de M4A785G HTPC/RC en de M4A785G HTPC.Beide moederborden zijn uitgerust met de AMD 785G-chipset, bedoeld voor Socket AM2- en AM2+-processoren. De moederborden zijn bedoeld voor de htpc-markt en onderscheiden zich op een paar punten van 'normale' moederborden. Zo zien we een drietal opvallende kenmerken: DTS Surround Sensation UltraPC, Envy HD en BD192/24.

DTS Surround Sensation UltraPC zou voor uitstekend virtueel surround sound moeten zorgen bij het gebruik van stereospeakers of een koptelefoon. Onderdeel van DTS Surround Sensation UltraPC zijn Bass Enhancement voor een sterk doch helder basgeluid en Voice Clarification voor heldere stemmen. Envy HD biedt 10-kanaals hd-audio en BD 192/24 zorgt voor lossless blu-ray-audio op de volledige resolutie (192 kHz, 24-bit).

Een nadeel van al dit moois is dat Asus een extra molexconnector op het moederbord heeft moeten plaatsen om deze audiotechnieken van voldoende stroom te voorzien. Het voordeel hiervan is een lagere kans op storingen in het geluidssignaal. Uiteraard zijn alle connectoren op het moederbord verguld.

Het verschil tussen de twee moederborden is de afstandsbediening die met het HTPC/RC-model wordt meegeleverd. Prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie