abonneren

Asus introduceert geluidskaart met hdmi-poorten

Na jaren van (min of meer) alleenheerschappij op geluidskaartengebied heeft Creative er nu een serieuze concurrent bij. Asus heeft een aantal geluidskaarten in de pijplijn; op de CeBIT zullen deze kaarten officieel geïntroduceerd worden.De meest interessante geluidskaart is de Xonar AV1. Samen met het HDAV-DB1-dochterbord biedt deze kaart meer dan 10 verschillende connectors, waaronder drie hdmi-poorten voor zowel in- als uitvoer. Hdmi-in is bedoeld voor video-editors die hun videobestanden op de best mogelijke manier willen invoeren in hun computer.
Een hoop softwarematige functies van de voorgaande geluidskaarten zijn nu ook meteen in hardware uitgevoerd; de kaart zal dus niet goedkoop worden.

Goedkoper is de Xonar DX, een gestripte versie van de Xonar D2X (review). Asus heeft deze DX speciaal voor htpc's met een pci-express*1-slot ontworpen. De kaart is in zowel full-height als half-height verkrijgbaar en wijkt qua specificaties niet veel af van de D2X, al is de aluminium shielding sowieso verdwenen.

Tom's Hardware

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: