abonneren

ASUS en Intel tonen 's werelds 'eenvoudigste' pc

ASUS heeft in samenwerking met Intel tijdens Computex Taipei 2007 's werelds 'eenvoudigste' en goedkoopste pc gepresenteerd: de ASUS Eee PC.
Deze 7-inch lichtgewicht zal minder dan 200 dollar kosten en is daarmee ook betaalbaar voor mensen buiten het rijke westen.

De drie E's in Eee PC staan voor: "Eenvoudig te leren, mee te spelen en mee te werken; Excellente internetbeleving en Excellente mobiele computerervaring".

Met de Eee PC richt ASUS zich op Internet gerelateerde activiteiten, waar de meeste notebooks voor worden gebruikt. Of het nu gaat om het bekijken van e-mails, nieuws lezen, chatten of simpelweg surfen, het internet is zowel voor werk als privé een groot deel uit gaan maken van het dagelijkse computergebruik.

Om aan de groeiende vraag naar notebooks in de allerlaagste prijsklasse te voldoen en om een groeiend aantal gebruikers van het internet van dienst te zijn, lanceert ASUS de revolutionaire Eee PC. Voor veel mensen is het aanschaffen van een PC nog steeds een dure bedoeling. ASUS hoopt met de Eee PC juist die mensen te bereiken.

Volgens ASUS kan iedereen met de Eee PC werken zonder dat ze daarbij een technische handleiding nodig hebben. De Eee PC biedt twee verschillende intuïtieve gebruikersinterfaces: de 'easy' modus voor onervaren gebruikers en de 'full desktop' modus voor de ervaren gebruikers. De Eee PC is compatibel met Windows XP.

De 7-inch Eee PC 701 weegt slechts 0,89 kg, beschikt over een op flash geheugen gebaseerde opslagcapaciteit, heeft een ingebouwde webcam en is compact en mobiel. Het speciale solid-state hard disc ontwerp is gebaseerd op ingebouwd flashgeheugen. Hierdoor is de Eee PC schokbestendiger dan gewone notebook-pc's. De notebook is tevens in minder dan 15 seconden op te starten.

Prijs en beschikbaarheid
ASUS is van plan de Eee PC in juli of augustus op de markt te brengen en de doelstelling is dit jaar nog 200.000 eenheden te verkopen. Gezien de prijs van slechts 199 dollar voor de 7-inch uitvoering en 299 dollar voor de 10-inch versie, zal dit geen probleem zijn.

Met de lage prijs willen Intel en ASUS iedereen op de wereld de kans bieden een pc te bezitten. "Het zal mensen de kans geven om het internet op te gaan en de 21ste eeuw te betreden", zei Maloney (executive vice president bij Intel), waarmee hij verwees naar het online brengen van de één à anderhalf miljard mensen die nog altijd geen computer hebben.

Eee PC 701 Specificaties:
7 inch display
CPU & Chipset: Intel mobile CPU & chipset
Besturingssysteem: Compatibel met Linux/ Microsoft Windows XP
Communicatie: 10/100 Mbps Ethernet; 56K modem
WLAN: WiFi 802.11b/g
Grafische kaart: Intel UMA
Geheugen: 512 MB, DDR2-400
Opslag: 4/ 8/ 16 GB Flash
Webcam: 300K pixel videocamera
Audio: Hi-Definition Audio CODEC, ingebouwde stereo speaker, ingebouwde microfoon
Levensduur accu: 3 uur (4 cellen: 5200 mAh, 2S2P)
Afmetingen en gewicht: 22,5 x 16,5 x 2,1~3,5 cm, 0,89 kg


Voor meer informatie over de Eee PC kunt u terecht op http://www.asus.com/.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie