abonneren

Asus EeeTop met Nvidia Ion

Asus gaat aan Intels beperkingen van het Atom-platform voorbij, door Nvidia's Ion chipset toe te passen in een nieuwe 20-inch nettop.De vorig jaar verschenen Eee Top all-in-one-pc is een plezier voor het oog, maar de prestaties van dit op netbooktechologie gebaseerde apparaat laten nog wel wat te wensen over. Hexus.net weet te melden dat Asus met een opgevoerde versie komt in de vorm van de Eee Top ET2002T. Dit is een 20-inch uitvoering met veel beter presterende Nvidia Ion-chipset met een Intel Atom processor.

De Ion chipset met een Geforce 9400m geïntegreerde graphics gecombineerd met een dual-core Intel Atom 330 processor op 1,6 GHz en 2 GB geheugen, zouden toch behoorlijk moeten presteren. Er is een harde schijf van minimaal 250 GB en een dvd-brander. Asus specificeert als besturingssysteem Windows Vista Home premium met de gratis upgrade naar Windows 7.

Het 20-inch aanraakscherm heeft een resolutie van 1600 x 900. Er is een draadloos N-netwerk en Gigabit ethernet samen met 6 usb-poorten voor voldoende connectiviteit. HDMI-input voor monitorgebruik, een flashkaartlezer en webcam ontbreken niet. Al dit moois compleet met toetsenbord en muis staat geprijsd voor ca. $600. Of deze Eee-top naar Nederland komt is nog niet bekend. Het zou ons niet verbazen als dit rond 22 oktober staat te gebeuren.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: