abonneren

Asus: drie nieuwe Eee-producten op Computex

Asus stopt met het aannemen van orders voor de Eee PC 900. De subnotebook wordt binnenkort vervangen door de Eee PC 901, die wat kleine verbeteringen kent. Op de Computex wordt de 901 naast twee andere Eee's gepresenteerd: de Eee PC 1000 en de Eee Box.De Asus Eee PC 900 is de 9-inch opvolger van de Eee PC 701, die uiterst succesvol genoemd mag worden. Dit model krijgt binnenkort stevige concurrentie van o.a. de MSI Wind, die met betere hardware uitgerust is maar desondanks een stuk goedkoper zal uitvallen.
Tijd voor Asus om actie te ondernemen dus: er worden geen orders meer aangenomen voor het 900-model en op de Computex zal zijn opvolger, de 901 worden geïntroduceerd. Tel daar een 10-inch model bij op (Eee PC 1000) en een desktopcomputer met dezelfde componenten (Eee Box of eBox) en Asus heeft een sterke line-up in handen.

De Eee PC 901 heeft een complete make-over gekregen ten opzichte van de 900. Zo oogt de behuizing een stuk moderner en is de Celeron vervangen door een Intel Atom-processor met de Intel 945G-chipset. De specificaties van de Eee PC 1000 zijn nog niet bekend: het enige wat Asus los wil laten is dat het van een 10-inch scherm voorzien is en dezelfde Atom-processor gebruikt.

Asus komt ook met een desktopvariant van de Eee PC, genaamd de Eee Box. Deze desktopcomputer is uitgerust met de Atom-processor, 2 GB aan ddr2-geheugen, een Intel 945G-chipset en een traditionele harde schijf (160 GB). Dat is een stijlbreuk met de Eee PC's, die allemaal van solid state geheugen gebruik maken.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: