abonneren

ASUS: All-in-One-pc gaat de desktop veroveren

Over drie jaar staat er op eenderde van de bureau's een All-in-One-pc, denkt ASUS. De fabrikant wil de komende jaren 5 miljoen computers verkopen, waarbij beeldscherm en computerkast één geheel vormen.Apple maakt al jarenlang de iMac, maar nu ASUS de All-in-One-pc heeft ontdekt moet ook de Windows-gebruiker eraan geloven. De All-in-One-pc (AIO) is een computer uit één geheel waarbij alle hardware aan de achterkant van het beeldscherm is ingebouwd. De Eee Top - met 15,6 inch touchscreen - is de eerste model dat ASUS op de markt gaat brengen.
Het apparaat kost tussen de 500 en 600 euro, afhankelijk van de gekozen opties. Er komen ook versies met een scherm van 20 en 22 inch, bevestigde ASUS CEO Jerry Shen. Rond de kerst moeten de All-in-One-pc's (AIO's) in ruime mate verkrijgbaar zijn. Maar met een eerste productie van 100.000 tot 200.000 stuks wereldwijd wordt het vechten om er eentje in handen te krijgen.

ASUS-oprichter Jonney Shih vertelde tegen de Taipei Times dat AIO's de redding gaan vormen voor de desktopcomputer. Daarvan worden de laatste tijd steeds minder verkocht, omdat consumenten de voorkeur geven aan een laptop. Shih verwacht dat zo'n 30 tot 40 procent van de wereldwijd verkochte desktopcomputers over drie jaar uit AIO's bestaat. Ook Dell, HP, Sony en MSI zijn bezig met AIO's.

 

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: