abonneren

Assistent Pegman krijgt prominente rol in Google Maps

Google heeft een aantal verbeteringen in de straatweergave van Google Maps doorgevoerd. De mascotte Pegman gaat daarin een prominentere rol spelen: het figuurtje is altijd zichtbaar en kan op elk moment worden ingeschakeld.Het promotiefilmpje van de nieuwe Google Maps roept herinneringen op aan Clippy, de Microsoft-paperclip die in vroegere Windows Office-versies altijd bereid was om de gebruiker te helpen - of te ergeren met ongevraagd advies.
In de nieuwe update van Google Maps heeft Pegman een prominentere rol gekregen: het poppetje is altijd aanwezig op de zoombalk en kan op elk moment naar een locatie worden gesleept om de straatweergave te bekijken. Door Pegman over een locatie te slepen krijgt u een voorvertoning te zien. Natuurlijk kunt u net als bij Clippy uit verschillende weergaves kiezen: Pegman kan als heks, robot, fietsend mannetje of cowboy op uw scherm verschijnen. In een filmpje, uiteraard gepresenteerd door Pegman zelf, legt Google uit hoe de nieuwe functies werken.

Gelukkig zijn er ook nuttige verbeteringen te zien: bij het schermvullend bekijken van de straatweergave is voortaan rechtsonder een plattegrondje te zien, zodat u weet in welke richting u kijkt. Het is ook mogelijk om een split screen-weergave te bekijken: op de ene helft ziet u de plattegrond, op de andere helft de straatbeelden. Jammer dat Google Street View op dit moment alleen in de VS en in een beperkt aantal Europese steden zoals Rome en Parijs beschikbaar is.


Via: Google LatLong Blog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: