abonneren

Assange verkoopt rechten op boek voor $1,5 miljoen

Julian Assange verkoopt de rechten van zijn autobiografie aan een Amerikaanse (Knof) en Engelse (Canongate) uitgeverij en ontvangt daar in totaal ongeveer 1,5 miljoen dollar voor. Assange geeft aan dat het schrijven van het boek uit nood is geboren en hij het liever niet had gedaan.
Hij ziet zich er echter toe genoodzaakt om de juridische kosten te betalen en WikiLeaks online te kunnen houden. Hij geeft aan al 200.000 Britse pond kwijt te zijn aan juridische kosten. Doordat veel banken de rekeningen van WikiLeaks bevriezen is het ook lastig om kapitaal te genereren om WikiLeaks in de lucht te houden.

Verwacht wordt dat Assange het manuscript voor het boek in maart zal voltooien. Wanneer het boek moet uitkomen en wat de titel gaat worden is nog onbekend.

Assange wordt in Zweden verdacht van zedenmisdrijven en is nu op borgtocht vrij in het Verenigd Koninkrijk. Op 7 februari moet hij weer voorkomen voor een verhoor in de zaak.

[Via The Next Web]

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord