abonneren

ASRock richt zich nu ook op highend moederborden

ASRock, vooral bekend vanwege zijn lowcost moederborden, heeft stilletjes zijn eerste X58-moederbord voor de Core i7 onthuld. Het nieuwe moederbord is voorzien van alle moderne snufjes die je op een dergelijk moederbord zou verwachten, inclusief vier grafische pci-e-sloten.Met het nieuwe moederbord begeeft ASRock zich op de markt voor highend moederborden, een markt waar het bedrijf tot voor kort niet actief was. Dankzij de vier grafische sloten is het mogelijk om 3- of 4-wegs ATI- of nVidia-configuraties te plaatsen.
Er zijn maar weinig moederborden op de markt die de installatie van vier grafische kaarten ondersteunen. Interessant is dat ASRock zich ook richt op de markt voor 'supercomputers', door te benadrukken dat het moederbord evengoed de combinatie van één Quadro met drie Tesla-kaarten ondersteunt.

De rest van het moederbord is niet minder indrukwekkend: zes sloten voor het ddr3-geheugen, zes sata300-poorten, twee gigabit ethernetconnectoren, 7.1-kanaals audio, etcetera. ASRock heeft gebruik gemaakt van duurdere solid state condensatoren en het moederbord zou geschikt zijn om te overklokken.

ASRock X58 SuperComputer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: