abonneren

Ask.com vernieuwt zoekdienst

Na een grondige reorganisatie van moederbedrijf IAC heeft zoekdienst Ask.com de zoektechnologie waarop de dienst draait stevig onder handen genomen.Ask.com wil meer gebruikers wegtrekken bij marktleider Google. Om dit voor elkaar te krijgen heeft Ask.com drie nieuwe technologieën toegevoegd aan zijn zoekmachine: DADS (Direct Answers from Databases), DAFS (Direct Answers from Search) en AnswerFarm.

DAFS is de eerste serieuze poging van Ask.com om semantische zoekresultaten te genereren. DAFS moet antwoorden vinden op vragen in plaats van zoekresultaten op basis van losse trefwoorden. De DAFS-technologie is nog erg pril waardoor nog niet alle antwoorden even accuraat zijn. Met DADS kunnen gebruikers "geagendeerd" zoeken, bijvoorbeeld naar wanneer een bepaald tv-programma wordt uitgezonden. AnswerFarm doorzoekt antwoorden die internetgebruikers hebben geplaatst op sites als Yahoo Answers, MetaFilter en WebMD.


Website: www.ask.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord