abonneren

Articles

Wikipedia vierde dit jaar haar tiende verjaardag. Er bestaan al talloze apps om door de online encyclopedie te zoeken, waarvan de meeste de officiële applicatie overklassen. Articles springt er uit door de mooie interface en gebruiksvriendelijke opzet.

Met Articles kun je comfortabel zoeken in artikelen van Wikipedia. De applicatie kreeg vorig jaar een Apple Design Award en dat is terecht. Ten opzichte van andere Wikipedia-apps is Articles gebruiksvriendelijk en springt de presentatie van artikelen er absoluut bovenuit.

Er zitten echter wel wat onhebbelijkheden in. Zo is het jammer dat tabellen niet in de tekst worden getoond. Je moet doorklikken op een knop met de tekst Toon tabel. Erg vreemd is dat die knop ook opduikt bij kleine verwijzingen en quotes, die we liever direct in het artikel lezen. Sterk zijn wel weer de mogelijkheid om meerdere artikelen te openen (en hier tussen te wisselen), van taal te wisselen, artikelen op te slaan om ze later offline te kunnen lezen en artikelen te vinden via de kaart. Met Wikipanion (gratis) en Wikiamo (gratis) bestaan er goede gratis alternatieven. Er is ook een officiële gratis Wikipedia-app, die echter al ruim een jaar oud is en veel minder compleet.

Beoordeling: ★★★★☆

Articles for iPhone: € 2,39 (v2.0.2, 2.7 MB)
Articles for iPad: € 3,99 (v1.3.3, 8.0 MB)

Meer app-reviews vind je op www.iphonemore.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie