abonneren

ARM Mali 200 moet iPhone-cpu in het stof doen bijten

Tegen het einde van 2009 zullen de meeste mobiele telefoons en smartphones uitgerust zijn met de Mali 200-gpu. Tenminste, dat claimt ARM. De Mali 200 is een low-power gpu die betere grafische mogelijkheden biedt dan waar de huidige iPhone toe in staat is.De Mali 200 is slechts een paar millimeter breed, ondersteunt OpenGL ES 2.0 en is ontwikkeld voor gebruik in een telefoon die om de paar dagen opgeladen wordt. Het spreekt voor zich dat de gpu dus weinig stroom verbruikt.
Volgens ARM maakt de Mali 200 het mogelijk graphics op het niveau van de Xbox of PS2 op een mobiele telefoon te laten zien, zonder in framerateproblemen te geraken. Om dit argument kracht bij te zetten, liet ARM een port van de game Project Gotham Racing zien. Deze draait probleemloos op de nieuwe gpu.

De Mali 200 biedt verder hardwarematige acceleratie voor de user interface. Een krachtigere uitvoering, de Mali 400, kan hd-videomateriaal decoderen en ondersteunt Adobe Flash op mobiele telefoons. De Mali 400 is een multicore-uitvoering van de Mali 200 en zal in 2010 verschijnen.

Gizmodo

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie