abonneren

ARM: Geen smartbooks door Flash

Volgens ARM zijn er nog steeds geen smartbooks op de markt, door het ontbreken van een Flash-versie voor ARM-processoren. Een andere oorzaak zijn de tegenvallende verkoopresultaten van netbooks met Linux.Na alle commotie rond de ontwikkelingen van Adobes grafische schil Flash, doet ook processoronwerper ARM een duit in het zakje.
ARM dicht Adobe de zwarte piet toe rond de vertraagde ontwikkelingen van smartbooks.

Al in 2008 werd door ARM en chipbakker Qualcomm aangekondigd dat er een nieuw type mini notebooks zou verschijnen onder de soortnaam smartbook. Momenteel zijn er nog maar een paar verschenen terwijl er door tientallen fabrikanten dergelijke apparaten zijn aangekondigd.

Een woordvoerder van ARM wijdt de vertraging aan de vertraagde ontwikkelingen bij Adobe. Oorspronkelijk zou Flash ergens in 2009 beschikbaar komen. Volgens ARM is de beschikbaarheid van internet een eis geworden voor de mobiele apparaten. De beschikbaarheid van Flash is daarin een essentieel onderdeel.

Een andere aanleiding voor vertraging is dat de fabrikanten die de ontwikkeling van een smartbook gepland hadden, onzeker zijn geworden door het plotselinge succes van de tablets (lees iPad). Een andere onzekerheid is dat Linux op netbooks ook niet erg best verkoopt.

Toch is ARM nog steeds optimistisch over de toekomst voor smartbooks. Op ARM-gebaseerde smarbooks kunnen zeker goed concurreren met de op Intels Atom gebaseerde netbooks.

(Het gebruik van de soortnaam smartbook wordt bestreden door de Duitse computerfabrikant Smartbook AG)

Via: TGdaily

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie