abonneren

ARM gaat zich in netbook-markt begeven

Niet alleen AMD, maar ook ARM wil zich beter profileren in de netbook-markt. Het verschil met AMD is dat ARM zich juist wel op de onderkant van de markt richt en dus ook expliciet lonkt naar mobile internet devices (mid's). ARM maakt op dit moment vooral processoren voor smartphones.Op dit moment heeft Intel weinig concurrentie met zijn Atom-processoren. Vrijwel alle netbooks worden door een Atom aangedreven, metuitzondering van een paar zeldzame VIA-netbooks.AMD en nu ook ARM zien grote kansen in dit segment en komen nu met hun eigen oplossingen.

ARM levert processoren die duidelijk geoptimaliseerd zijn voor prestaties en energiebesparing. Eén van de meest populaire ARM-apparaten van dit moment is de iPhone, maar ook de meeste Windows Mobile-smartphones draaien op een ARM-cpu. Voor ARM is een uitbreiding naar het mid- en netbooksegment een logische volgende stap.

Het grootste probleem voor ARM zit hem in de keuze van het besturingssysteem. Op dit moment werkt ARM aan een Ubuntu Linux-variant voor netbooks, maar omdat veel consumenten juist Linux-netbooks naar de winkel terugbrengen en omruilen voor een XP-variant, lijkt dit een gevaarlijke keuze. ARM-processoren werken prima samen met Windows CE en Windows Mobile, maar of deze besturingssystemen beter geschikt zijn voor netbooks valt nog te bezien.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie