abonneren

ARM gaat Intel inhalen in netbooksegment

Het is speculeren, maar volgens Information Network-analist Robert Castellano zal ARM in 2012 een groter aandeel in de netbookmarkt hebben dan Intel. Castellano denkt namelijk dat smartbooks de toekomst hebben, kleine laptop-achtige apparaatjes die op een licht Linux-besturingssysteem draaien.Volgens Castellano bestaat de netbookmarkt op dit moment vooral uit 'kleine laptops', niet uit smartbooks, maar zal deze categorie steeds meer aan populariteit winnen. De verwachting is dat er tegen het einde van 2009 zo'n 1,4 miljoen ARM-smartbooks verkocht zullen worden.
In 2010 moeten dit er al 7,8 miljoen zijn en in 2012 zouden er al meer dan 52,9 miljoen smartbooks verkocht worden -- meer dan netbooks met een Intel-processor.

Waarom is Castellano zo optimistisch over smartbooks? Hij verwacht vooral dat de gesubsidieerde verkoop van 3G-smartbooks een stuwende factor zal zijn. Dankzij lage prijzen en uitstekende mobiliteit zullen smartbooks beter in de smaak vallen bij mobiele providers dan de huidige netbooks.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie