abonneren

Arduino bouwt 3D-printer

Arduino, de fabrikant van de kleine Raspberry Pi-concurrent, komt met een goedkope 3D-printer voor consumenten. De printer gaat rond de 800 euro kosten en kan door iedereen makkelijk gebruikt worden.

De "Materia 101", zoals de 3D-printer gaat heten, wordt geheel in de stijl van Arduino gebouwd. Met open source-software en aan te passen hardware kunnen kopers het apparaat helemaal aanpassen zoals zij zelf willen.

Sharebote

Om de printer te maken werkt Arduino samen met Sharebot, een startup die zelf 3D-printers bouwt. Samen willen zij de Materia 101 gaan bouwen, een kleine 3D-printer die wordt aangedreven door de mini-pc.

Open source

De printer is klein (14 bij 10 centimeter), maar kan door de gebruiker makkelijk worden uitgebreid - mits je de juiste onderdelen en kennis in huis hebt. De bouwplannen voor de printer zijn gewoon van internet te plukken, en zoals vanouds kun je aan de slag met de software van de Arduino om er zelf aan te knutselen.

Prijs

Het is nog niet bekend wanneer het apparaat te koop is, maar de prijs is wel bekend: je betaalt 630 euro voor de doe-het-zelf-kit die je eigenhandig in elkaar moet draaien. Wil je de 3D-printer liever compleet geleverd hebben? Dan kost het iets minder dan 800 euro.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: arduino

Laatste reactie