abonneren

Archos richt zich op Android

Mp3-spelerfabrikant Archos is van plan een nieuw Internet Media Tablet te introduceren, in opvolging van de huidige Archos 5. Het nieuwe Internet Media Tablet zou moeten gaan draaien op Android, in plaats van het eigen Archos-besturingssysteem, en ondersteunt vermoedelijk VoIP-telefonie.Archos heeft losgelaten dat de IMT gebruik zal maken van de gloednieuwe Texas Instruments OMAP 3440-processor. Deze processor is in staat 720p-video weer te geven en heeft geen problemen met Adobe Flash in fullscreen.
De IMT zal dan ook uitgerust worden met een 5-inch display (vermoedelijk 800 x 480) en een tv-uitgang.

Het apparaat zal eveneens worden uitgerust met een hsdpa-modem en de mogelijkheid telefoongesprekken af te handelen -- vermoedelijk via VoIP. Of het apparaat wifi of bluetooth ondersteunt is niet duidelijk, vermoedelijk zal Archos kiezen voor 802.11g en bluetooth achterwege laten.

Als mediaspeler zou de IMT wel eens interessanter kunnen worden dan de Archos 5: het bedrijf claimt namelijk alle hd-resolutieformaten af te kunnen spelen. Of daar de op internet populaire mkv-container met x264-codec onder valt, is niet duidelijk. De tablet krijgt tot 500 GB aan schijfcapaciteit en zal niet dikker zijn dan één centimeter. Op een acculading zou zeven uur video weergegeven kunnen worden.

Archos

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: