abonneren

Archos 5 Internet Tablet met Android besturingssysteem

Archos verandert gelijk met de komst van deze nieuwe versie van de Archos 5 de naam en de functionaliteit van Portable Media Player naar Internet Tablet. Zo is de nieuwe Archos 5 Internet Tablet iets totaal anders. De tablet is gebaseerd op het Google Android besturingssysteem. De video- en muziek-afspeelfunctionaliteit blijf, maar er komt veel Android-functionaliteit bij. De Archos Apps zijn aangepast voor het 4,8 inch aanraakgevoelige scherm.

Meegeleverd worden onder andere de Buddy instant messaging toepassing, Twidroid voor het zenden en ontvangen van Tweets en Thinksfree voor het bekijken van Microsoft Office bestanden.

Internet browsen kan via een wifi, of een bluetooth-verbinding met een mobiele telefoon. Zo wordt ook toegang verkregen tot internetradio en streaming video. Er is een ingebouwde FM-radio. Er is een optionele hd-plugin voor het afspelen van hd-films in 720p resolutie.

Er zijn twee versies van de Archos 5 Internet Tablet. Een flash-uitvoering met 8 tot 32 GB. Of een dikkere en zwaardere met een harde schijf van 160 tot 500 GB.

Hier blijft het niet bij, want Archos komt ook met een 9-inch PC-tablet. Deze komt rond 22 oktober aangezien die gebasseerd is op Windows 7. De Archos PC-tablet is gebouwd met heel dunne netbook-technologie, met een 9-inch touchscherm en ingebouwde dvb-t tv-ontvanger. De verwachte prijs zal rond de €500 liggen.
Deze tablet zal ongetwijfeld gaan concurreren met de Apple iTablet, als iets dergelijks ooit zal verschijnen.

Bron: Guardian

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: