abonneren

Apple's MobileMe biedt geen echte pushfunctionaliteit

Sinds dit weekend biedt Apple de dienst MobileMe en prijst het aan als 'Exchange voor iedereen'. Maar de beloofde push-functionaliteit blijkt niet zo slim te werken als gedacht.Apple zegt dat contactpersonen, afspraken en e-mailberichten op de ene computer worden toegevoegd onmiddellijk zichtbaar zullen zijn op andere computers en iPhones die op hetzelfde MobileMe-account zijn aangemeld. Maar dat blijkt niet het geval: gebruikers klagen dat de dienst helemaal niet werkt zoals een Exchange-account en dat er van realtime synchronisatie ook geen sprake is.
In een artikel op Apple's supportpagina geeft het bedrijf toe dat wijzigingen bij Mac- en Windows-gebruikers elke 15 minuten worden doorgevoerd. Bij gebruikers van Mac OS X 10.4.11 gebeurt dat slechts eenmaal per uur.

Apple heeft de tekst van marketingmateriaal inmiddels gewijzigd. Dat bevatte eerder de tekst: "Push happens automatically, instantly, and continuously". Apple wijst gebruikers er nu op dat de wijzigingen vanaf de iPhone en Me.com (de online variant van MobileMe) meteen worden doorgevoerd, maar dat ze slechts met een vast interval van computer naar Me.com worden gesynchroniseerd.

Op de website MacRumors klagen gebruikers over misleiding, want tijdens de WWDC-keynote werd een heel andere indruk gewekt. Apple heeft nog geen commentaar gegeven op de synchronisatieklachten. Wel is er het vermoeden dat de volgende versie van Mac OS X (Snow Leopard) de synchronisatieproblemen zijn opgelost vanwege de ingebouwde Exchange-ondersteuning. Maar ten eerste is het nog onzeker of die Exchange-ondersteuning überhaupt invloed op de MobileMe-synchronisatie heeft en ten tweede biedt dit geen oplossing voor de vele Windows-gebruikers die een iPhone hebben gekocht.

Via: Betanews 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord