abonneren

Apple wint motie tegen klonenbouwer Psystar

Zeer slecht nieuws voor Psystar, het bedrijf dat Apple-klonen (en de OS X-bootloader Rebel EFI) verkoopt: de rechtbank heeft alle moties die Apple heeft ingediend gehonoreerd. Apple claimt dat Psystar inbreuk maakt op auteursrechten door OS X op niet-Apple-systemen te installeren.De echte rechtszaak moet nog komen, maar Psystar hoopte dat de rechter de zaak niet-ontvankelijk zou verklaren omdat er volgens hun geen sprake is van auteursrechtschending. De rechter gaat hier niet mee akkoord; er is volgens de rechtbank dus wel degelijk sprake van auteursrechtschending.
De rechtszaak zal dan ook vooral dienen om te bepalen hoeveel geld Psystar Apple schuldig is. Of het bedrijf door zal kunnen gaan met de verkoop van kloon-pc's en de Rebel EFI-bootloader is nog maar de vraag.

Gizmodo

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord