abonneren

Apple wil klonenbakkers het zwijgen opleggen

Apple heef een gerechtelijk conflict gewonnen van klonenbouwer Psystar, voor het bouwen van pc waarop MAC OS X is geïnstalleerd. Hiermee worden volgens de rechter de auteursrechten van Apple geschonden. Nu wil Apple Psystar definitief om zeep helpen door een schadeclaim van 2,1 miljoen dollar te eisen.Appleverzoekt de rechtbank om een permanente veroordeling over Psystar uit te spreken en het verkopen van klonen van Mac's met OS X te verbieden.
Ook wil Apple een verbod op de softwaretools  die het mogelijk maken het Apple besturingsysteem op niet Apple apparatuur te gebruiken.

Psystar heeft Apple zelf ook voor de rechter gedaagd met de beschuldiging van monopolisme. Deze claim is vorig jaar door de rechter verworpen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord