abonneren

'Apple werkt aan Google Now-concurrent'

Apple zou werken aan een concurrent voor Google Now, waarbij de slimme assistent Siri handige informatie naar de gebruiker stuurt. Het kan daarbij gaan om agenda-afspraken of weersvoorspellingen, die worden gegenereerd op basis van je apps of locatie.
De dienst zou ProActive gaan heten, zegt het doorgaans betrouwbare 9to5mac. Die dienst zou worden gepresenteerd tijdens het WWDC, Apples ontwikkelaarsconferentie.

Apps openen

ProActive zou niet alleen informatie sturen naar de gebruiker, maar ook apps openen wanneer dat nodig is. Als je iedere ochtend tijdens het ontbijt Facebook opent, dan zal je via ProActive automatisch die app voorgeschoteld krijgen.

Herinneringen

Ook worden er automatisch herinneringen aangemaakt via de dienst, bijvoorbeeld als je iedere maand of iedere week rond dezelfde dag of tijd dezelfde acties uitvoert. Dat werkt iets anders dan Google Now, waarbij je alleen handmatig herinneringen aan kunt maken.

iOS 9

Waarschijnlijk wordt ProActive een dienst binnen iOS 9, het nieuwe besturingssysteem van de iPhone. Volgens 9to5mac moet ProActive de Spotlight-zoekbalk vervangen op de iPhones en iPads, en zullen de Spotlight-functies eerder geintegreerd worden in de nieuwe dienst.

Ontwikkelaars

Het is niet bekend of de dienst alleen door Apple ingezet wordt, of dat app-ontwikkelaars zelf ook met ProActive aan de slag moeten. Dat gebeurt bij Google Now bijvoorbeeld wel, waardoor je inmiddels tientallen populaire apps hebt die op het platform aangesloten zijn.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Ios 9, Proactive