abonneren

Apple werkt aan goedkopere iPhone Lite

Volgens BusinessWeek werkt Apple aan een eenvoudigere versie van de huidige iPhone 3G. Door gebruik te maken van system-on-chip (SoC)-technologie zou de iPhone weliswaar minder krachtig, maar tevens een stuk goedkoper uitvallen.BusinessWeek baseert zijn informatie op twee verschillende bronnen. Eén van deze twee mensen zou de nieuwe iPhone Lite al daadwerkelijk hebben gezien. De nieuwe iPhone zou kleiner en dunner dan de iPhone 3G zijn. Dat de iPhone Lite een stuk goedkoper wordt, is mogelijk door alle belangrijke elektronica in één chip te integreren.

Het is niet de eerste keer dat er gesproken wordt over een 'kleinere' iPhone. Al vaker hebben bedrijven of personen zogenaamd bewijs gevonden voor een iPhone Lite of iPhone Nano. Dat BusinessWeek zich nu aan een voorspelling waagt, is opzienbarend, gezien de reputatie van dit medium.

Naast een iPhone Lite zou Apple ook werken aan een concurrent voor Amazon's Kindle. De ebookreader zou een kleiner formaat hebben, maar tegelijkertijd wel een groter scherm bieden dan die van de Kindle. Verizon zou in onderhandeling zijn over de verkoop van de ebookreader.

BusinessWeek

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie