abonneren

'Apple werkt aan eigen betaalsysteem'

Apple is serieus bezig met een eigen betaalsysteem. Daarmee moeten iPhone-gebruikers makkelijk in winkels en online kunnen betalen.

Dat melden bronnen aan Recode. Apple zou volgens hen bezig zijn met sollicitatieprocedures, waarbij meerdere medewerkers uit de betalingsindustrie op gesprek zijn geweest. Het bedrijf wil graag mensen aannemen die een nieuw betaalplatform kunnen bouwen.

Fysieke betalingen

Hoe dat platform er precies uit komt te zien is nog niet bekend. Het zou ermee makkelijker moeten worden voor iOS-gebruikers om online betalingen te doen in apps of via webshops, maar het moet ook mogelijk worden om in fysieke winkels met een iPhone te betalen.

Miljoenen creditcardgegevens

De bronnen merken op dat Apple op dit moment al accounts heeft van honderden miljoenen gebruikers, waaraan de meesten (zeker de Amerikanen) een creditcard hebben gekoppeld. Volgens Apple zijn er al 600 miljoen iTunes-gebruikers waarvan het bedrijf de creditcardgegevens heeft.

Betaalmarkt

Apple heeft al langer interesse in de betaalmarkt. Zo is het bedrijf al een tijd in gesprek met PayPal, en probeerde het de startup Square over te nemen, die gespecialiseerd is in het doen van mobiele betalingen. Daarom is des te vreemder dat de iPhones nog geen NFC-technologie hebben, maar dat hoeft met een eigen betaalsysteem geen belemmering te zijn.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: