abonneren

Apple werkt aan digitaal muziekalbum op een tablet

Grote platenmaatschappijen werken met Apple aan een nieuw digitaal albumformaat dat samen met een nieuw tablet-pc-achtige computer van Apple in September zal worden geïntroduceerd.Het plan, genaamd Cocktail, houdt in dat klanten die via iTunes muziek downloaden, daar een interactief albumboekje bij kunnen krijgen. De bundel bevat materiaal zoals videoclips, foto's, songteksten en zogeheten liner notes (een toelichting of commentaar). Consumenten kunnen de liedjes direct vanuit het boekje afspelen, zonder dat ze moeten terugklikken naar de Itunes-software.

Al tijdenlang wordt er gespeculeerd over een tablet-pc die Apple uit zou gaan brengen. De Financial Times bevestigt inmiddels de komst van een Apple tablet-pc. De tablet zou dan direct het lanceerplatform voor de digitale interactieve muziekalbums moeten worden. Een ander functi van de Apple Tablet zou het lezen van boeken kunnen worden. De Apple Tablet wordt dan een grote concurrent van e-book readers als de Kindle van Amazon.

Het ironische is dat Apple destijds bij de komst van de iTunes downloadsite beweerd heeft, dat de albums ten dode zijn opgeschreven en het publiek alleen nog in losse nummers geïnteresseerd zou zijn. In de praktijk blijkt dat niet waar en zoekt men nu dus naar een nieuwe vorm voor digitale albums.

Een tablet-pc is een computer die in de hand kan worden gebruikt. Hij kan worden gezien als een grote, krachtigere PDA, of als een kleine laptop. De tablet-pc wordt normaal gesproken bediend met een speciale schrijfstift, ook wel stylus genoemd, waarmee op het scherm geschreven kan worden.

Apple's tablet-pc zou echter volledig touchscreen bestuurd worden. Er zijn nog maar weinig specificaties voor het apparaat bekend. Het zal een 10 inch screen krijgen, internet-connectiviteit in de vorm van wifi en 3G.

Bron Reuters.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie